Ma uit asa frumos pe geam din deja celebrul 41 in timp ce merg frumos dimineatza spre servici(pentru ca am renuntzat de a stat cu masina in cozile infinite precum lemigshii ca doar s-a intors toata lumea de prin vacante si copii de azi au incput scoala , asa ca e "haoooss!!!") si vad ca din ce in ce mai des aplicatiile dau buzna peste noi, inlocuind din ce in ce mai multe obiceiuri si obisnuinte din viatza noastra obisnuita de romani de rand.
Cum eu sunt un mandru posesor de telefon cu android (1.6 din cauza inconpetentei producatorului dar si asa) observ cum telefonu deja incepe sa inlocuiasca o mare parte din lucrurile care acum 3 - 4 ani nici nu imaginam ca o sa ajung sa le fac pe telefon, sau pe netbook de exemplu :P.
Inainte sa incep sa fac o insiruire fara noima de diverse aplicatii, tre sa explic mai intai un pic una alta despre mine si motivele pentru care le folosesc.
Pai in primu rand sunt si eu un mic student, mai nou proaspat masterand( din nou, a doua incercare :P), un chirias de bucuresti, si un angajat de rand din campia muncii ( un mic programator .net in devenire) , asa ca dupa cum e evident sunt pasionat de psihologie :) dar si de tehnologie, stiinta si in general gageturi, cam anti iStuff(iFon, Ipod dar na, nu poti sa critici gusturile omului, dar poti sa le apreciezi, dar asta e o alta poveste :P). Asta ce inseamna din punct de vedere calculatoare si dispozitive ? Pai un calculator la servici, un laptop (valiza / desktop replacement) acasa , mai noi un netbook , si un telefon cu android, mai clar 4 dispozitive de sincronizat, visul urat al oricarei persoane, dar am gasit niste mici solutii care m-am gandit sa le impart cu toata lumea.
Si sa nu o mai dam prea mult in diverse, asa ca sa incepem cu treaba importanta :
Browser folosit :
- Noul si controversatul Google Chrome ( da stiu, toti fanii firefox spun ca nu e foarte sigur si bla bla bla). De ce google chrome ? Pai e cam simplu, spre deosebire de firefox, are direct implementat sincronizarea bookmark-urilor, themelor si mai nou extenisiilor(genial , fata de firefox care tre sa instalezi o mie de aplictii de fiecare data) e mult mai rapid decat restul browserelor, are procese diferite pentru fiecare tab/pagina, si are cea mai mare suprafata pe care e dispus continutul web.
- Opera, din respect pentru baietii care l-au facut, nu multa lume stie dar ei au inventat toate "chestiile" acum indispensabile care se gasesc in restul browserelor ( bookmark sync, tabs , tabs preview , mouse gestures, rss reader , si multe altele).
Securitate ?
- Dap, din pacte, cum ar spune o multime de oameni , traim vremuri dubioase, deci , trebuie folosite si treburi de genu, dar am preferat un minim posibil, microsoft security center ( dap am windows original :P ) si ad-aware free, iar pe telefon un softuletz pe care pot sa il bricuiesc remote ( asta pentru cine cunoaste).
De ce nu kaspersky ? Nod ? sau alte suite impresionante ? Nu ca nu as platii licente sau alte motive, dar pur si simplu sunt de parere ca modul de a fii in siguranta este sa ai un comportament precuat ( da si pe net, ca si in viata reala , gen nu umblii cu telefonu urland ca ti`ai luat nush ce telefon noaptea prin berceni :P), asa ca daca stii ce faci si nu dai click-uri pe toate linkurile e absolut suficient.
Sincronizare si productivitate
- Evernote (a.k.a Elefantzelu' cum imi place sa ii zic) e un serviciu absolut genial, e gratis, dar pentru mai multe optiuni poate fii platit. Acesta este un serviciu de web, de sincronizare a notitelor, dar poate fii folosit pentru multe chestii, de exemplu eu il folosesc pentru a nota absolut tot, de exemplu cursuri, code snipeturi, ebooks, GTD ( get things done, pentru cine nu stie , liste cu bife ). Dar ce e genial la programul asta e faptul ca nu ai un spatiu fix de stocare, ci spatiul se mareste in fiecare luna, pentru contul free este 40 mb, si pentru cel platit 500 mb. si altul din atuurile acestui program este ca modul in care a fost implementat, are client de desktop ( program care il instalezi) varianta web, web clipper , adica ce iti place pe net dai clip pe extensie sau bookmarklet si copiezi direct in contul tau. Plus ca este cross platform ( windows , mac , iphone, android, blackberry, windows mobile, web , symbian).
- Dropbox sincronizare fisiere intre calculatoare cu spatiu pe serverele lor , tot si free si platit.
End of part I , nu de alta dar am ceva treaba, restul mai tarziu un pic :P
0 Comentarii: on "Sfaturi pentru jungla digitala"
Trimiteți un comentariu