Featured Posts

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Cum influenteaza cafeaua economia globala [ #infographic]

Daca stai un pic si te gandesti, un simplu lucru, aliment poate, ca si cafeau are un impact imens asupra economiei globale. Dap, aproape fiecare dintre noi o consumam zilnic, sau poate de 2 –3 ori pe zi, unii de nevoie (nu sunt oameni pana la prima cafea), altii ca mine, pur si simplu imi place gustul si mirosul ei.
In unele cazuri cafeaua poate fii folosita ca si un lubrifiant(nu va ganditi la prostii !!!) social, adica pe principiu “Ce faci ? Iesi la o cafea?”. Deci putem spune ca acest praf magic, este adanc inradacit ca viciu in aproape fiecare dintre noi…
Si uitati intr-un infographic foarte bine realizat cateva date concrete despre impactul si influentele pe care le are cafeaua la nivel global.
MNT-COFFEE-GLOBAL-R2
Din pacate o multime de oameni au realizat de ceva timp lucru asta si s-au apucat de specula …
Preturile cafelei au atins niveluri record pentru ultimii aproape 15 ani din cauza speculatorilor financiari, a declarat directorul executiv al grupului american Starbucks, Howard Schultz.
Speculatorii financiari fac din cafea un lux!
"Este nefericit faptul ca suntem martorii unor niveluri record ale preturilor cafelei, cele mai mari din ultimii aproape 15 ani. Nu este lipsa de cafea pe piata si nu exista probleme la nivelul cererii", a afirmat Schultz.
El a adaugat ca preturile materiilor prime, printre care si cele ale cafelei, au fost duse la niveluri maxime de catre speculatori.
Starbucks este operatorul uneia dintre cele mai cunoscute retele de cafenele din lume.
Cotatiile cafelei arabice se situeaza la maximele ultimilor 13 ani, iar cele ale zaharului brut la cele mai ridicate niveluri ale ultimelor trei decenii. sursa(apropo.ro)
Uneori stau si ma intreb oare ce ne mai rezerva luminosul viitor …dar un lucru e clar, cafeaua de acum in colo o sa aiba alt gust :)
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 Comentarii: on "Cum influenteaza cafeaua economia globala [ #infographic]"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...